Склад Резістину підібраний таким чином, що кожна із бактерій його складових має свою унікальну, неповторну властивість.
Живі бактерії bacillus subtilis мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів (стафілококів, ентеробактерій, дріжджеподібних грибів роду Candida), та сприяють нормалізації якісного та кількісного складу кишкової мікрофлори (біфідумбакгерій, лактобацил, кишкової палички), а також характеризуються антивірусною активністю внаслідок синтезу а-2 інтерферону. Антагоністична активність до гноєродної флори у bacillus subtilis найвища серед усіх відомих пробіотичних бактерій.
Лактобактерїї є типовими представниками нормальної мікрофлори кишківника людини.
Ці мікроорганізми є анаеробами, кінцевим продуктом їх обміну є молочна кислота (лактат), звідки вони і беруть свою назву. Лактобактерії беруть участь у синтезі низки важливих речовин у просвіті кишківника, в тому числі вітамінів. Вони найбільш чутливі до неспрятпивих факторів оточуючого середовища (антибіотики, патогенні бактерії), тому при дисбіотичних станах найчастіше спостерігається саме дефіцит лактобактерій. Штамм lactobacillus rhamnosus грає велику роль у щільності міжклітинних контактів ентероцитів і запобігає проникненю патогенних бактерій з просвіту в підслизову основу кишківника.
Біфідобактери є найчисленнішими представниками нормальної мікрофлори людини. Роль біфідобактерій найбільш важлива у дитячому віці. У немовлят, що годуються грудним молоком їх кількість сягає 99% усієї мікрофлори. Найбільш типовими представниками для людини є bifidobacterium bifidum та bifidobacterium longum (infantis). Остання з них вважається максимально корисною з точки зору участі в обмінних процесах, що проходять в кишківнику людини, перетравленні їжі та формуванні неспецифічної резистентності організму.
Лактулоза в складі Резістину виступає як пребіотик - поживне середовище для лакто- та біфідобактерій.
Вона прицільно прискорює вегетацію саме специфічних для кишечнику людини лакто- і біфідобактерій та підсилює їх антагоністичні властивості по відношенню до кокковоїта іншої патогенної флори. Також лактулоза нормалізує перистальтику та травлення в кишечнику.
Рекомендовано вживати:
Діти віком від 3 до 12 років: по 1 саше 1 раз на добу за ЗО хвилин до вживання їжі.
Дорослі і діти віком від 12 років: по 1 саше 3 рази на добу за ЗО хвилин до вживання їжі.
Вміст саше розчинити у 30-50 мл кип’яченої охолодженої води.
Препарат розчиняти до утворення гомогенної суспензії, витримати експозицію 15-20 хв.
Отриману суспензію випити за ЗО- 40 хвилин перед їжею. Розведений препарат не підлягає зберіганню.
Термін вживання: 5 днів, в подальшому термін споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем
Застереження при застосуванні:
індивідуальна чутливість до компонентів продукту, жінкам в період вагітності та лактації. Не перевищувати рекомендовану добову норму.
Перед застосуванням проконсультуватися з лікарем.
Не є лікарським засобом. Без ГМО.
Умови зберігання:
в оригінальній упаковці, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 2°С до 25°С.
Дата виробництва та строк придатності:
2 роки від дати виготовлення.
Форма випуску:
ліофілізований порошок або пориста маса у саше. По 10 саше в упаковці, саше вагою 2,0 г.
Виробник:
ТОВ «Елемент здоров’я», Україна, м. Київ,